Ga naar hoofdinhoud

Niet metallische
straalmiddelen.

ASSORTIMENT.

RVS steelshot | Chronital

Chronital, het RVS Steelshot van fabrikant Vulkan is een gepatenteerd hoogwaardig, austenitisch RVS straalmiddel. Toepassingen van Chronital zijn schoonstralen, opruwen en verfraaien van RVS of verzinkte delen. Wordt gebruikt in werpstraalmachines of in straalcabines als alternatief voor glasparels.

RVS Steelgrit | Grittal.

Grittal, het RVS Steelgrit van fabrikant Vulkan is een gepatenteerd hoogwaardig, austenitisch RVS straalmiddel, verkrijgbaar in twee hardheden. Grittal wordt veelal toegepast voor reinigen, ontbramen, opruwen en fijnstralen. Met name te gebruiken bij het stralen van RVS en verzinkt werk. Grittal is het perfecte alternatief voor korund. Heeft een IFA certificaat.

Glasparels | Swarco.

Glasparels zijn een niet metallisch meermalig straalmiddel. Ze worden gebruikt in straalcabines en handstraalkasten om RVS en aluminium te reinigen of te verfraaien door matteren en om de ruwheid van de oppervlakte te verminderen. Wij leveren glasparels (silicosevrij) van het fabrikaat Swarco uit Duitsland, geproduceerd volgens DIN norm 8201. 

Korund | Magistraal Korund Supreme.

Primaire electro korund, in bijna ijzervrije kwaliteit, titaan gestabiliseerd, taai-hard, kleur rood bruin. Het aandeel aluminiumoxide bedraagt ca 95,5%. Korund bruin is een scherp kantig straalmiddel met een zeer hoge hardheid en een gering soortelijk gewicht. Het wordt ingezet in straalcabines, straalhallen en bij mobiel stralen. Het is ongeschikt voor werpstraalinstallaties. Toepassing: schoonstralen, opruwen, verflagen verwijderen en aanstralen.

Edelkorund.

Edelkorund  is een niet-metallisch meermalig straalmiddel. Wordt ingezet in straalcabines. Het is een zeer zuiver straalmiddel en wordt gebruikt voor nat- en droogstralen en polijsten, met name in de medische industrie of lucht- en ruimtevaart. Edel korund behoort tot de categorie elektrokorund. Het bevat een hoge graad van reinheid, is extreem hard en heeft bijna het smeltpunt van puur aluminium oxide. Een zeer fijn, ijzervrij straalmiddel voor de allerhoogste kwaliteitseisen. Korund rose is een edel korund met een toevoeging van Chroom. Hierdoor is het straalmiddel nog taaier dan de edel korund wit. Witte primaire electrokorund, in praktisch absoluut ijzervrije kwaliteit en gemaakt van aluinaarde.

Testra.

Testra is een eenmalig niet metallisch straalmiddel op basis van calsiumsilicaat. De belangrijkste componenten zijn oxidische verbindingen van kalk (CaO), silica (SiO2), magnesia (MgO) en alumina (Al2O3). Gebruik in mobiele persluchtsystemen. Geschikt voor reinigen en voorbereiding van oppervlakte in corrosiebescherming, betonreparaties, ketelreiniging, etc.

Kenmerken: synthetisch | mineraal | eco vriendelijk | niet metallisch | kantig | eenmalig straalmiddel | voor perslucht stralen

Notenschalen.

Notenschalen zijn een meermalig niet metallisch straalmiddel, dat in straalcabines wordt ingezet. Vanwege de speciale eigenschappen worden gebroken notenschalen ingezet voor verwijdering van vervuiling, waarbij het basis materiaal niet wordt aangetast. Ze worden vaak gebruikt bij verwijderen van verf en verontreiniging, reinigen van turbines, matrijzen, onderdelen van verbrandingsmotoren zoals zuigers, kleppen, koppen, tandwielen, schoonmaken van automotive onderdele, schoonmaken van vliegtuigmotoren en turbines, verwijderen van graffiti, in de architectuur bij het schoonmaken en restaureren van staal, hout, steen en beton, het polijsten en schoonmaken van lichte metalen. De voordelen van notenschalen: niet agressief; tast het onderliggende materiaal niet aan | poreus; verontreinigingen worden gedeeltelijk geabsorbeerd | organisch en milieuvriendelijk | 100% silica vrij | meermalig bruikbaar

Kunststof.

Kunststof is een meermalig niet-metallisch straalmiddel. Het wordt hoofdzakelijk ingezet in straalcabines. Met name geschikt voor het ontlakken van kwetsbare producten zoals vliegtuig delen. Kunststof straalmiddelen zijn er in veel verschillende korrelvormen en -groottes. Kunststof straalmiddelen zijn 10 keer of vaker te gebruiken, mits gereinigd natuurlijk, en veroorzaken bijna geen stof. Het werkstuk zelf geeft dat in alle gevallen wel vanwege het weggestraalde materiaal. Kunststof straalmiddelen halen bijna geen 'gezond' materiaal weg en worden daarom veel gebruikt voor het schoonstralen van machinedelen in bijv. de voedingsindustrie.

Back to top