Ga naar hoofdinhoud

STOFVRIJ STRALEN
MET GRITTAL.

De problemen van korund
Op een dag loopt onze Adviseur Straaltechniek spontaan binnen bij een straalbedrijf. Na een korte kennismaking praten ze over het werk. Het blijkt dat het stralen met korund voor problemen zorgt. Allereerst hebben ze een hoog verbruik van straalmiddel. Daarnaast zorgen enorme stofwolken voor slecht zicht op het werk en ongezonde werkomstandigheden.

Berekening
Een verdere analyse van het straalproces zorgt voor de gegevens, die we nodig hebben voor een berekening. Op basis daarvan adviseren we de overstap naar Grittal, een RVS steelgrit van straalmiddel-leverancier Vulkan. De samenstelling van de grondstof voor dit straalmiddel zorgt voor een langere standtijd en vermindering van stof. Daarnaast laat de calculatie een behoorlijke rendementsverbetering zien.

Lager verbruik
De klant durft de stap te zetten en dat betaalt zich uit. Hij heeft een veel lager verbruik tegen lagere kosten. Daarbij zorgt het stofvrije stralen voor gezondere werkomstandigheden en voor een beter zicht in de straalcabine, waardoor de kans op fouten vermindert en de kwaliteit van het stralen enorm verbetert.

Informatie
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Paul Liese, Technical Accountmanager.

Heeft u vragen?
Neem dan contact met ons op.

Meer weten?
We geven uw bedrijf graag een impuls!

Back to top