Ga naar hoofdinhoud

Een 5 snijder en
luchtkoeling.

Meedenken
Hieronder weer een voorbeeld van dat waar we sterk in zijn: het meedenken over het optimaliseren van een bestaand proces. In dit geval freest een klant elke maand 80 producten uit staal 52. Daarvoor worden 4 snijders met een lengte van 4x d ingezet, afkomstig van een andere leverancier. Het terugkerende probleem is de standtijd van de frees: na 100 minuten brokkelt de snijkant van de frees uit. Emulsie zorgt voor de koeling van de frees.

Een 5 snijder
Wij adviseren de inzet van een 5 snijder van MA Ford met een andere verspaningsstrategie, rekening houdend met diepere kamers en ACP waardes. Ook reduceren we de snijsnelheid, voeren we de voeding per tand op voor een betere warmte afvoer en kiezen we voor luchtkoeling in plaats van emulsie.

Van 14 naar 8 minuten
Afsluitend zorgt een hogere Ae waarde, samen met de hogere voeding per tand, als 1e resultaat voor een hoger verspaand volume per minuut. De andere indrukwekkende gevolgen van onze inbreng: de standtijd gaat van 100 naar 200 minuten en de cyclustijd van het product van 14 naar 8 minuten.

Informatie
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Bas Ketelaars, Technical Accountmanager.

Heeft u vragen?
Neem dan contact met ons op.

Meer weten?
We geven uw bedrijf graag een impuls!

Back to top