Ga naar hoofdinhoud

Aluminium frees zorgt voor
hoog verspaand volume.

Nieuwe aluminium frees zorgt voor hoog verspaand volume
Met de 137V5, de nieuwe aluminium frees van M.A. Ford, kan zelfs op een machine met wat lagere toerentallen een hoog verspaand volume worden gerealiseerd. Dat komt door het totaal nieuwe concept van deze frees.

Lastige kenmerken
Aluminium werkstukken hebben vaak lastige kenmerken, zoals dunne wanden en nauwe inwendige hoeken. Ook worden ze vaak geproduceerd op machines voor algemene toepassing, die doorgaans lagere toerentallen hebben dan een specifiek aluminium snijgereedschap aan kan. Aan deze bezwaren komt M.A. Ford tegemoet met de nieuwe aluminium frees 137V5. Dit is een 5-snijder, die differentieel is vertand om trillingen te reduceren, en voorzien is van spanenbrekers en interne koeling. Ook is deze frees voorzien van een Ford Lube coating, die er voor zorgt dat je geen koudlas vorming krijgt op de snijkanten.

Breed inzetbaar
De frees is breed inzetbaar voor omtrek frezen, sleuf frezen, rampen met 10 graden daalhoek en uitkameren. “Het mooie van deze frees is dat je bij al deze bewerkingen ook op een machine met wat lagere toerentallen toch een hoog verspaand volume kunt realiseren”, zegt Rosenbrand. Hij legt uit: “Dat bereik je door de vijf tanden, dat zijn er twee meer dan in de regel wordt ingezet. Maar ook door de grote snedediepte (Ap) van 3xD en een snedebreedte tot 0,3xD.”
Dankzij de differentiële vertanding gedraagt de frees zich ook bij het uitkameren van diepe kamers en hoeken met relatief kleine hoekradius stabiel zonder trillingen. Ook bij het frezen van uitsparingen met dunne wand diktes loopt de frees rustig zonder veel trillingen.

In 5 minuten
Een medewerker van M.A. Ford heeft een interessante video gemaakt, die de sterke punten van het bewerken met een 137V5 frees in beeld brengt. Te zien is hoe een 12 mm, 3XD frees met 10.000 RPM achtereenvolgens een ramp met een 10 graden daalhoek snijdt met een snelheid van 3000 mm per minuut, 1,8 mm radiale aanzetten met 7000 mm per minuut uitvoert en finisht met 3000 mm per minuut. Dit resulteert in een 36 mm hoog onderdeel met 1,5 mm dikke wanden, dat onder meer scherpe hoeken met een 6,5 mm inwendige radius omvat. Het gaat om een dubbelzijdig onderdeel, dat in 5 minuten volledig wordt bewerkt.

De 137V5 aluminium frezen van M.A. Ford zijn verkrijgbaar van 10-20 mm in 3xD uitvoering met en zonder Weldon opname.

Informatie
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Hans Rosenbrand, Sales Director.

Heeft u vragen?
Neem dan contact met ons op.

Meer weten?
We geven uw bedrijf graag een impuls!

Back to top