Metallisch - WerpstralenRVS Steelshot (Vulkan Chronital)
Chronital Grittal rvs steelshot Vulkan metallisch niet-metallisch werpstralen vrijstralenChronital is een hoogwaardig RVS Steelshot dat door de firma Vulkan Inox wordt geproduceerd. Dit metallische straalmiddel beschikt over niet-metallische eigenschappen, een kenmerk dat alleen voordeel biedt. Het is inzetbaar in werpstraalmachines en in de vrijstraalcabine ter vervanging van glasparels of keramiek, eventueel in combinatie met Grittal. Chronital onderscheidt zich door de veel langere standtijd van glasparels en keramiek. De combinatie met Grittal zorgt voor een tijdsduurverkorting van het stralingsproces door de verhoging van de abrasiviteit.
Chronital Grittal RVS steelshot steelgrit Vulkan vergelijking
Klik hiernaast op de afbeelding voor een grafiek, waarin het onderscheid tussen Chronital/Grittal en andere straalmiddelen duidelijk naar voren komt.

RVS Steelgrit (Vulkan Grittal)
 Chronital Grittal rvs steelshot Vulkan metallisch niet-metallisch werpstralen vrijstralenGrittal is een chroom gietlegering, die onder een gepatenteerd proces word vervaardigd. Hierdoor beschikt dit metallisch straalmiddel over eigenschappen van een niet metallisch straalmiddel. Dit geheel roestvrij materiaal wordt ingezet in plaats van korund. De standtijd is in de praktijk 30-60 keer zo lang. Het stralen met Grittal is geheel stofvrij. Het is een scherpkantig grit, dat tijdens het proces wordt gehard (waar het patent op berust) tot boven de 62 Rc. Hierdoor wordt het grit tijdens het stralen niet rond. Grittal heeft vele voordelen ten opzichte van aluminiumoxide (ook wel korund genoemd):
- Geen stof tijdens het stralen, dus helder zicht.
- Het materiaal hoeft niet voor een 2e keer de cabine in voor vergeten plekken.
- Veel minder vaak bijvullen en materiaal bestellen.
- Veel minder afvoerkosten van het stof.
- Straalpijpen en straalslangen gaan 4 keer zo lang mee.
- Forse energiebesparing door de mogelijke verlaging van het afzuigfiltervermogen tot 70%.
- Nagenoeg geen stof op het product dus veel sneller afgeblazen.
- Een hogere cq betere hechting (trekproef) dan met korund.

Nieuw straalmiddel geeft poederlakspecialist nog meer controle over de kwaliteit
Lees hier meer over het hoe en waarom van de keuze voor Grittal van Jo Tilkin van Tilkin Powder Coatings (Tongeren, België)

Chronital Grittal RVS steelshot steelgrit Vulkan vergelijkingKlik hiernaast op de afbeelding voor een grafiek, waarin het onderscheid tussen Chronital/Grittal en andere straalmiddelen duidelijk naar voren komt.


Low Carbon Steelshot (Ferrosad)

Ferrosad Metalltechnik Schmidt steelshotMetalltechnik Schmidt uit Duitsland is producent van Ferrosad, het Steelshot met laag koolstofgehalte, ook wel LC (Low Carbon) Steelshot genoemd. LC Steelshot is een materiaal dat in tegenstelling tot HC (High Carbon)product overzicht Ferrosad low carbon steelshot straalmiddel Steelshot wordt vervaardigd uit puur hoogwaardig nieuw geselecteerd schroot. Bij HC Steelshot ontstaan tijdens het productieproces kleine haarscheurtjes die tijdens de latere warmte behandeling verder in grootte toenemen. Bijverschil bainiet martensiet structuur Ferrosad low carbon steelshot Ferrosad is dit bijna niet het geval door de andere structuur van het materiaal. Ferrosad heeft een bainitische en High Carbon een martensitische structuur. De standtijd van Ferrosad is hierdoor doorgaans ca. 20% langer en de slijtage aan de machine is geringer.


Magistraal (geknipt) draad (Krampe Harex)
Magistraal geknipt verenstaal draad straalmiddel Krampe HarexWij leveren 1e kwaliteit geknipt verenstaaldraad, geproduceerd volgens DIN 8201 norm door onze partner Krampe Harex. Naast het geknipte verenstaaldraad levert Magistor ook voorgearrondeerd draad voor het shotpeenen in werpstraalmachines. Hiermee wordt een oppervlakte verdichting cq. verharding van het te shotpeenen product verkregen. Het peening draad is dan na het knippen in een werpstraalmachine voorgearrondeerd. Het is te leveren in 3 gradaties (G1, G2 en G3), verschillende hardheden en treksterktes. Tevens leverbaar als RVS geknipt draad en Alu geknipt draad.
High Carbon Steelshot (S)
High Carbon Steelshot werpstralenHigh Carbon Steelshot is inzetbaar in werpstraalmachines en geschikt voor het reinigen cq. ontroesten van metalen. High Carbon Steelshot wordt vervaardigd in een elektrische vlamboogoven en thermisch veredeld met een fijne martensitische structuur.


High Carbon Steelgrit (S/M/L)
High Carbon Steelgrit werpstralenHigh Carbon Steelgrit is inzetbaar in werpstraalmachines en geschikt voor het reinigen cq. ontroesten van metalen. High Carbon Steelgrit is vervaardigd in een elektrische vlamboogoven en thermisch veredeld met een fijne martensitische structuur.